Trujillo entre els 10 investigadors més influents de la província

  • 2 minuts de lectura

L’últim llistat de la Universitat de Granada destaca la presència de més de 50 investigadors provinents d’Alacant, entre els quals es troba el director de Lucentia

Alacant es troba entre les províncies amb major quantitat i excel·lència d’experts en l’últim llistat publicat per la Universitat de Granada. En total, més de 50 investigadors provinents de la nostra província figuren en la llista, la qual cosa la situa en l’onzé lloc en termes de quantitat i qualitat dels seus investigadors.

Entre els científics alacantins destacats es troba Bernat Soria, professor emèrit de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx, exministre de Sanitat i Consum, i actual investigador de l’Institut de Bioenginyeria amb base en el campus d’Elx. Precisament, es Soria qui ocupa el primer lloc en representació de la província d’Alacant.

A més, altres científics alacantins com Josefa Mula Bru, membre del Centre d’Investigació en Gestió i Enginyeria de Producció (CIGIP), i Miguel Yus Astiz, catedràtic de Química Orgànica en la Universitat d’Alacant (UA) i pertanyent a l’Institut de Síntesi Orgànica, ocupen el segon i tercer lloc, respectivament.

En la llista dels 10 científics més destacats assentats a la província, segons aquest estudi de la Universitat de Granada, podem trobar Juan Miguel Feliu Martínez (UA), Jorge Alió (UMH), Carmen Nájera (UA), Angel Alejandro Juan Pérez (Escola Politècnica Superior d’Alcoi), Fernando Tomás Maestre Gil (UA), Ángel Linares Solano (UA) i, per descomptat, al nostre director Juan Carlos Trujillo (UA).

En el mateix estudi també s’han identificat algunes de les millors investigadores de la regió, a més de les quals ja s’han esmentat prèviament. Entre elles es troben Juana Fernández López, María Serrano Mula, Emília Morallón, Juana Gallar i Inmaculada Sirvent.

Per a dur a terme aquesta investigació, s’han analitzat dades obtingudes entre el 6 d’octubre i l’1 de març utilitzant l’índex h (l’indicador de qualitat per excel·lència dels investigadors). No obstant això, per diferents factors no es pot utilitzar per a comparar diferents camps. Per aquesta raó, s’ha creat una fórmula pròpia que els ha permet avaluar la solvència dels investigadors, incloent aquells que treballen en diferents àrees o fins i tot en projectes de diferents províncies.

Font: https://www.informacion.es/elche/2023/03/13/excelencia-cientifica-caballo-alicante-elche-84600870.html